Alberto Morillas, nasul din spatele celor mai celebre parfumuri

Alberto Morillas, nasul din spatele celor mai celebre parfumuri

0 2149
Alberto Morillas

Sursă foto: studiocasagrandeblog.wordpress.com

Toate parfumurile pe care le-am iubit, le iubim sau le vom iubi sunt produsul imaginiației și măiestriei unor maeștri parfumieri care au lucrat cu minuțiozitate ca aceste parfumuri să fie cel puțin aproape de perfecțiune. Iar un astfel de geniu din industria parfumeriei este celebrul Alberto Morillas.

Poate că nu-i puteți atribui un chip, dar cu siguranță îi știți creațiile. Calvin Klein One, Estée Lauder Pleasures, Carolina Herrera 212, Bulgari Blv, Cartier Panthere de Cartier și Marc Jacobs Daisy sunt doar câteva dintre sutele de parfumuri cărora Alberto Morillas le-a dat viață.

Citește și Marc Jacobs Daisy

Alberto Morillas s-a născut în anul 1950 în Sevilia, Spania. Când a aflat că există meseria de parfumier, a vrut să facă parte din breasla parfumierilor. Avea doar 18 ani, trăia în Elveția, când, în revista franceză Vogue a citit un articol despre casa de parfumuri Guerlain. Atunci a spus: „Asta era o meseria adevărată. Cineva chiar trebuia să facă parfumurile”. Pe când avea doar 20 de ani, se afla la începutul lungului drum pe care l-a parcurs ca parfumier.

De-a lungul timpului, Alberto Morillas a acordat nenumărate interviuri în care a povestit de unde a avut această pasiune nebună pentru parfumuri: tatăl lui își dădea cu colonie în păr, iar mama lui avea un parfum-semnătură pe care nu l-a putut uita niciodată. Este vorba despre celebrul parfum Femme de Rochas. Pe când era adolescent, a descoperit puterea seducătoare a parfumului L’Heure Bleu, care i se părea sexy și pur franțuzesc.

Citește și Kenzo Flower

Alberto Morillas și-a construit o carieră ca parfumier nu doar pe baza pasiunii. Timp de doi ani, înainte să ajungă, în anul 1970, la Firmenich, a studiat la Școala de Arte Frumoase din Geneva. A fost numit parfumier în anul 1977 și a ajuns la rangul de maestru parfumier în 1998.

Deși nu mai e deloc un adolescent la început de drum, Morillas spune despre el că este, în continuare, un bărbat tânăr și atipic: „În fiecare dimineață, mă bucur de același sentiment – îmi place să creez! Nu este un loc de muncă, este pasiunea mea”.

Citește și Armani Acqua Di Gio Essenza

Parfumeria, asemeni oricărei profesii, are provocările sale. Alberto Morillas a povestit că este genul de parfumier care creează o sută de milioane de combinații ale aceluiași parfum până când reușește să obțină parfumul pe care îl vrea.

Este recunoscut în industria parfumeriei pentru inovația pe care a adus-o când a reușit să combine elementele naturale și elementele sintetice. Deși parfumurile lui Alberto Morillas nu sunt deloc ușor de formulat, nu este un adept al computerelor, ci preferă să-și scrie toate rețetele de mână: „Scrisul meu reprezină emoția mea. Când scriu formula, pot să miros parfumul”.