Chanel No 5

Chanel No 5

0 2200
Chanel No5 Coco Chanel
Chanel No5 Coco Chanel

Celebrul parfum Chanel No 5 este un simbol al bunului gust si este in prezent unul dintre cele mai bine vandute parfumuri din intreaga lume. Coco Chanel a cerut designerului de parfumuri Ernest Beaux sa creeze un parfum care “miroase ca o femeie “. Chanel No 5 este un parfum foarte complex, care nu permite oricarei dintre componentele sale parfumate sa fie izolate de compoziție, exact ceea ce a cerut doamna Chanel – parfum nu ar trebui să miroase ca un trandafir sau o vale de crini, ci exact ca o compoziție.

Chanel No 5 | Despre parfumuri
Chanel No 5 | Despre parfumuri

Parfumul a devenit celebru datorită multe celebrități, printre care si Marilyn Monroe. Chanel No 5 este adesea legat de numele ei, deoarece în timpul unui interviu, în 1954 ea a spus că, în pat, ea poarta doar “câteva picături de Chanel No 5“. Această declarație a devenit un slogan publicitar superb si un motiv pentru milioane de femei din intreaga lume sa aleaga acest parfum.

Ernest Beaux a creat două monstre de parfum numerotate 1-5 și 20-24 și a cerut doamnei Coco Chanel sa aleaga una dintre ele. Madame Chanel a ales proba nr. 5 și, astfel, parfumul a primit numele său. Superstițioasa, Chanel a prezentat noul ei parfum în ziua a cincea a lunii a cincea din 1921.

Lucrand la crearea acestui parfum, Ernest Beaux a creat si a folosit pentru prima oara componenta sintetica numita si aldehida. În formula sa, aldehidele sunt însoțite de arome de trandafir și iasomie. Parfum de aldehide este pur si proaspat, amintește de mirosul de lenjerie curată doar adus în casă sub forma de aer rece proaspăt. Se spune ca celebrul creator s-a inspirat pentru crearea acestui parfum de la mirosul de apă în miezul nopții intr-una dintre calatoriile sale de la Cercul Polar. Mirosul unic de lacuri și râuri înghețate fascinandu-l atât de mult încât a decis să-l reproducă în creația sa.

Primul parfum Chanel No 5 a fost capturat într-o sticlă dreptunghiulară simpla, iar partea de sus semăna cu Place Vendome din Paris. Prima sticla a fost proiectata de Chanel însăși și reprezintă principiul său clasic – mai putin este mai mult.

Cea mai buna si cea mai scumpa reclama din toate timpurile a fost realizata de Chanel pentru celebrul parfum Chanel No. 5, spot publicitar regizat de Baz Luhrmann si care o are drept protagonista pe actrita Nicole Kidman.

Lansat: 1921
Sex: Feminin
Disponibilitate: În producţie
Parfumier: Ernest Beaux
Designer sticla: Coco Chanel

Note de top: Ylang-Ylang, aldehide, extras din portocala amara
Note de mijloc: Trandafir, iasomie
Note baza: Vetiver, lemn de santal, vanilie

Articole similare

Yardley Jade

0 2208
Clinique Happy In Bloom

0 1545
Carven Eau de Toilette

0 1572
Guerlain Nahema

0 1860