Shalimar Guerlain

Shalimar Guerlain

Shalimar Guerlain | Despre-parfumuri.ro
Shalimar Guerlain | Despre-parfumuri.ro

Parfumul Shalimar a fost creat de Jacques Guerlain în 1925, ca un tribut adus legendarei povesti de dragoste dintre Împărat Shahjahan si sotia sa Mumtaz Mahal. Inainte sa devina imparat, pe Shahjahan il chema Prince Khurram. Potrivit legendei, tanarul de douăzeci de ani, Printul Khurram, a întâlnit o fată tânără, pe nume Arjumand Banu la bazarul în care familia ei  lucra. Fascinat de frumusețea ei, după ce a devenit împărat, el a făcut-o soția sa, dandu-i rangul de Mumtaz Mahal însemnând “Bijuteria Palatului”. După nuntă, prințul și Mumtaz au fost inseparabili, în război și în pace.

Mumtaz Mahal i-a daruit 13 copii și a murit în timpul nașterii celui de al paisprezecelea copil la varsta de 39 ani. Moartea ei l-a devastat pe Shahjahan și acesta a construit Taj Mahal in memoria soției sale și a dragostei lor nemuritoare. Shalimar este numit dupa “The Gardens of Shalimar”. Acesta era grădina preferata a lui Mumtaz.

Shalimar Guerlain | Despre parfumuri
Shalimar Guerlain | Despre parfumuri

Shalimar este unul dintre cele vandute parfumuri și datorita  magiei lui de necontestat. Shalimar Black Limited Christmas Edition a fost introdus pe piata in 2007 intr-o sticluta clasica de parfum fiind insa o editie limitata. Compoziția parfumului rămâne aceeași, fiind disponibil în concentrații de parfum si apa de parfum.

Lansat: 1925
Sex: Feminin
Disponibilitate: În producţie
Parfumier: Jacques Guerlain
Designer sticla: Raymond Guerlain

Note de top: Citrice, mandarina, cedru, bergamot si lamaie
Note de mijloc: Stanjenel, paciuli, iasomie, vetiver si trandafir
Note baza: Pielarie, lemn de santal, opoponax, mosc, zibeta, vanilie, tamaie si boabe de tonka

Articole similare

Clinique Happy In Bloom

0 1545
Carven Eau de Toilette

0 1572